fbpx

Sådan behandler du dine dækkener korrekt

Dækkener er vigtige for at din hest bliver holdt tør og varm mens den er på fold. Såfremt der ikke er læskur er dækkenet det eneste værn mod vind og vejr – derfor er god pleje nødvendig for at sørge for dit dækken også overlever næste sæson.

I Danmark benytter vi ofte dækkener både i efterår, vinter samt forår for at modstå ændringer i temperatur, sne, regn og mudder.

Rengøring af dækkenet er vigtigt

Når dækkenet bliver beskidt nedbrydes evnen til at afvise vand og skidt samtidig med dækkenets åndbarhed falder. Er et dækken helt dækket med jord på ydersiden er effektiviteten af de beskyttende elementer i dækkenet væsentligt lavere, det er derfor ofte en god ide at sørge for man får børstet så meget som muligt af jord, mudder og skidt af dækkenet når muligheden byder sig. En investering af få minutter kan hurtigt betyde en forskel på om et nyt dækken vil være nødvendigt næste sæson eller om man kan nøjes med en vask og måske en imprægnering.

Imprægnering og membraner holder ikke evigt

Selvfølgelig er der forskel på kvaliteten af dækkener, men med en ekstra indsats på rengøringen som beskrevet oven for, kan man spare tusindvis af kroner. Hverken imprægnering eller membran holder evigt, og derfor er det vigtigt at gøre så meget vi kan for at hjælpe styrken i dækkenet på vej.

Teltimprægnering er ikke en god ide!

Hos EquiWash bruger vi to forskellige former for imprægneringsmiddel, vi benytter HORSEWARES eget produkt til deres mærker, og alternativt benytter vi NIKWAX imprægnering som er en skadesfri imprægnering der genskaber åndbarheden i dækkenet, – netop denne egenskab er vigtig, og det er det der gør midler specielt fremstillet til imprægnering og vask af dækkener vigtige i forhold til blot at bruge den normale Ariel og spray imprægnering på dåse fra Harald Nyborg.

Vi lader typen af imprægnering være op til dig som kunde

Vi rådgiver naturligvis i hvad vi mener er bedst, men: Vidste du godt vi har 2 typer af imprægnering? Vi tilbyder at tilsætte imprægneringen under vask, eller imprægnere dit dækken i hånden hvor imprægneringen bliver påsmurt dækkenet efter vask. – Dette gør at mest muligt af imprægneringen bliver påført udelukkende på ydersiden. Det kan godt trænge igennem dækkenet, og der kan komme lidt imprægnering på indersiden, men det vil være væsentligt mindre end hvis det er vasket ind i materialet.

EQUIWASH – MÅSKE NOK DANMARKS BEDSTE DÆKKENVASK.

LIKE OS PÅ FB OG MODTAG
FEDE UPDATES OG KONURRENCER